Träning

Simning - måndagar 20.00-22.00
På Sundsta badhus samlas vi för tränarledd simning under Elias Haglund från KSS. Vi har fyra banor där vi brukar gruppera oss lite efter vår hastighet i vattnet.
För denna träningar har vi som grundkrav att man skall kunna simma 400m crawl.
För denna träning betalar man även en träningsavgift, som ligger på 200kr för hösten 2017.
Har du inte betalat din träningsavgift gör det till BG 936-1593 och ange "Sim <namn> HT2017".

Backintervaller - tisdagskvällar
Vi samlas i Bryngfjordsbacken på tisdagskvällar då denna är upplyst och har det trevligt med att springa uppför backen ett otal gånger. Det finns också en utlyst pokal till den som först når 100ggr uppför backen, men det priset är ganska snart vunnet av någon. Kom och häls på i backen för en trevlig stund i backen tillsammans!

Simning - onsdagar 20.00-22.00
På Sundsta badhus där vi har 4 banor för oss själva.
Vid denna simträning är det ingen simtränare och det krävs inte heller att man betalar träningsavgift.
Det är inte helt ovanligt att några personer kör gemensamt pass som man kan hänga på.
På onsdagar hänger även klubbens nybörjarcrawl till på en banan, se mer nedan.

Nybörjarkurs/Fortsättningskurs Crawl - onsdagar 20.00-22.00
För de som inte ännu kan simma 400m crawl (grundkravet till måndagarnas simträning) så erbjuder vi möjligheten till en nybörjarkurs i crawl. Kursen är enbart för medlemmar och är avsedd till personer som skall träna för triathlon.
Varje kursomgång består av 8 tillfällen och det är 5 deltagare under ledning av Alexandra Forsberg från KSS. Just nu är det slutet av en kursomgång så snart är tanken att starta en ny omgång. Är du intresserad av att hänga på så hör av er till oss. Det finns några på kö redan men troligen några platser lediga fortfarande.
Kostnad för kursen är 400kr, vilket för oss täcker ledarlönen.

Framöver tänker vi även varva dessa nybörjartillfällen med att även köra omgångar med fortsättningskurs för att bygga på nybörjarkurserna.

Löpintervaller - torsdagar 20.00-21.30
I Våxnäshallen samlas vi och kör löpintervaller tillsammans. Förra torsdagen var det nystart under ledning av Tobias Lindström som kommer att vara den som förser oss med passande intervallpass och även har som ambition att vara på plats varannan vecka eller åtminstone 1 gång i månaden. Tobias kommer att lägga ut veckans pass på Facebook på tisdagar normalt, så vi har möjlighet att anpassa våra andra träningspass runt dessa om vi vill.
Passen inkluderar mjukning/dynamisk stretchning, löpskolning och intervaller. Intervallerna är tidsbaserade och tiden går som ni vet lika fort för alla. Så alla kan oavsett löphastighet springa tillsammans, men kommer bara olika långt under varje intervall på den 200-meters rundbanan.
Vi var cirka 20 personer i torsdags. Hoppas vi blir ännu fler framöver. Ju fler desto roligare!
Har du inte varit där och testat kan vi rekommendera det starkt!

Långlöpningar - lördagar 09.00->
Det finns en tradition av långlöpningar på lördagsförmiddagen. Och det är några få som stadigt håller på och löper. På Facebook brukar det aviseras om dessa löpningar. Passa på att hänga på. Det springs hela året runt.

Wattbike - lördagar jämna veckor 11.00-ca12.30
Varannan vecka kommer vi köra Wattbike-pass på STC City. Det finns 10 cyklar och på torsdagar kommer en tråd lägga ut på Facebook där det är först till kvar för att anmäla sig.
Det är gratis för oss medlemmar att få vara med på detta passet på STC då, vilket leds av en av oss medlemmar.

Brickpass/löpning - söndagar 17.00-19.00
Vi samlas i Våxnäshallen och du tar med fördel med dig din trainer/cykel för då bjuds det vanligtvis på brickpass (dvs omväxlande cykel-löp) där vi trampar på trainern, byter till löpning och tillbaka till cykeln osv. Ett väldigt bra pass för oss triathleter. Patrik Jarnstam brukar komma dit med bra pass på fickan och han brukar även avisera om det på Facebook.
Det går självklart bra att komma dit och löpa bara.
Varannan vecka är även vår ungdomsverksamhet där mellan 17.00-18.00.

Cykling - söndagar 19.00-20.00
Vi har möjlighet att cykla på 200-meters rundbanan i Våxnäshallen.
Cykling på banan inomhus får ske med full fart mellan klockan 19.00-20.00 då vi själva har ensamrätt till rundbanan. Ingen löpning skall ske på banan om det är cyklister där.
Uppvärmning på cykeln i lägre fart får ske från klockan 18.30 men var noga med att hålla koll på löpare och brickpassare. Cykla åt ena hållet och spring åt andra så att man ser varandra när man möts.
Vanligtvis kan man cykla vidare efter 20.00 då inga andra brukar komma.
Det kan vara ganska skönt att cykla runt därinne. Pass upp emot 9 mil har klarats av där, men de lite kortare passen är nog att rekommendera.

Hoppas ni fann detta vara en bra sammanfattning över våra träningsmöjligheter!
Hoppas vi ses vid några tillfällen!

Uppdaterad: 27 DEC 2017 18:17 Skribent: Henrik Hjalmarsson

logo_195px_wide