Guld och brons till I2 IF i Värmlandsmästerskapen i värjfäktning

22 JUN 2010 20:59
I söndags gick 2010 års Värmlandsmästerskap i värjfäktning av stapeln. I2 IF:s Victor Rakic Fredlund tog hem guld i juniorklassen, och brons i seniorklassen. Se två av matcherna här.
  • Skapad: 22 JUN 2010 20:59

Det var Rolf Nordén och Arvika fäktklubb som anordnade årets Värmlandsmästerskap i värja, som hölls i Arvika i helgen. I2 IF representerades av Victor Rakic Fredlund i både junior- och seniorklassen, samt av Christer Enfors i seniorklassen.

Juniorklassen

Först ut var juniorklassen. I2 IF:s Victor Rakic Fredlund lyckades vinna alla sina matcher, och tog därmed hem guldet. Silver gick till Jerry Svensson från Koppom, som repesenterade Arvika Fäktklubb. Bronset togs av en lovande ung tjej vid namn Gabriella Nordlander från Umeå Fäktklubb.

Seniorklassen

Victor, som egentligen var sex år för ung för seniorklassen drogs sig inte för att representera I2 IF även där. Efter de inledande poulerna slog han ut I2 IF:s Christer Enfors i en jämn direktelimineringsmatch som slutade 10 - 9. Nästa motståndare, Pontus Ljunggren från Arvika Fäktklubb visade sig dock vara aningen för svår. Han slog ut Victor i en match som slutade 10 - 8 till Pontus.

Detta innebar att Victor var kvalificerad för bronsmatch mot Arvika Fäktklubbs Henrik Larsson som var närmare 2 decimeter längre än Victor. Hur den matchen slutade kan ni själva se här:

Victor lyckades genom en imponerande insats vinna matchen med 10 - 7, och tog därmed hem bronset i seniorklassen.

Finalen

Därmed återstod bara finalen, där Pontus Ljunggren mötte Gardar Nordlander, från Umeå Fäktklubb. Hur den matchen gick kan ni se här:

Pontus gjorde en bra match, men trots det rådde han inte på Gardar, som alltså vann guldet med siffrorna 10 - 8.

Skribent: Christer Enfors

Jonas Eriksson