Foto: Johan Lindqvist Pierre Thullberg Svenska Fäktförbundet

Pierre Thullberg från Svenska Fäktförbundet på besök

10 SEP 2014 16:35
Pierre Thullberg från Svenska Fäktförbundet besökte Värmland under helgen och början av veckan för att hälsa på föreningarna i Värmland och se hur verksamheten bedrivs.
  • Skapad: 10 SEP 2014 16:35

Pierre Thullberg är generalsekreterare i Svenska Fäktförbundet. Han har varit tävlingsledare för två OS och två ungdoms-OS samt ett trettiotal världs- och europamästerskap. Pierre sitter också i Internationella Fäktförbundets reglementskommission.

Under söndagen besökte Pierre den första deltävlingen i Värmlandscupen som denna gång genomfördes i Arvika. På måndagen besökte han ett träningspass hos oss i Karlstad. Vi passade givetvis på att ställa några frågor till Pierre om hans besök i Värmland.

Vad är anledningen till ditt besök i Värmland?
- Jag har inte träffat klubbarna i Arvika och Karlstad tidigare så nu var det dags att hälsa på er för att se hur ni har det och hur ni bedriver verksamheten i Värmland. Fäktningen utvecklas starkt i Stockholm och i Göteborg men inte lika starkt på andra platser i landet och vi undrar givetvis varför det är så.

Vad tycker du om det du har sett i Värmland?
- Tävlingen i söndags var mycket rolig att se. Jag ser också att många ungdomar är aktiva och får en träning som fungerar. Det är också viktigt med äldre fäktare som kan fungera som förebilder för de yngre fäktarna vilket ni har här i Värmland.

- Det vore också kul om Värmland kunde vara representerade lite mer på nationell nivå vid våra tävlingar.

Vad är på gång inom fäktningen i Sverige?
- Just nu är det extra roligt då vi laddar för OS-kvalet som börjar i vår. Sverige har stora medaljchanser i OS 2016 och det skall bli spännande att se hur det går för Sverige under spelen.

Vi har nu också en allt bättre situation på ungdomssidan både på herr- och damsidan. Något har föreningarna gjort rätt då det nu dyker upp ungdomar som presterar bra resultat internationellt. Det betyder att vi har en bra föreningsverksamhet och träning i landet.

Vi har haft ett bra programarbete med förbundets mål och visioner. Föreningarna i landet har svarat bra på de frågor vi har ställt och utifrån svaren tar vi nu fram en handlingsplan som sedan skall förankras i organisationen. Det är ett mycket intressant och viktigt arbete för framtiden som utförs just nu avslutar Pierre.

Vi tackar Pierre för att han tog sig tid att hälsa på oss i Värmland och hälsar förbundet välkommen tillbaka.

Skribent: Johan Lindqvist

Jonas Eriksson