Foto: Christer Enfors Anton får värjan kontrollerad

Resultat från Hossein Cup deltävling 2

17 MAR 2012 20:35
Ännu en spännande tävlingsdag har kommit till ända, denna gång med en mycket jämn och omvälvande vuxengrupp.
  • Skapad: 17 MAR 2012 20:35

Åldersgrupp 6 - 9 år

I den yngsta åldersgruppen tog Mio Johansson hem årets andra raka seger efter att ha vunnit alla sina matcher på ett övertygande sätt. Dagen till ära passade han även på att bli den första i sin åldersgrupp att nå level 3.

Åldersgrupp 10 - 14 år

Filip Rülcker tog segern i andra åldersgruppen, tätt följd av Johan Härnvi på andra plats. Filip leder också cuppen på 20 poäng, följd av Johan på 18 poäng. Därefter kommer gruppens yngsta deltagare som dessutom är enda tjejen - Elin Grip, som har imponerat och lyckats lägga sig på tredje plats med 17 poäng.

Åldersgrupp 15+ år

Vuxengruppen bjöd på en mycket jämn batalj, där slutresultatet var ovisst in i det sista. Till slut visade det sig att tre fäktare låg i topp med sex vunna matcher var - Martin Lindahl, hans pappa Johan Lindahl, samt Christer Enfors. Martin är gruppens nykomling som idag visade prov på sin förmåga att överraska underifrån. Eftersom antalet vinster mellan dessa tre var lika, så skulle det hela avgöras på poängskillnad.

Det visade sig att Martin och Christer låg över Johan i poängskillnad - men Martin och Christer låg exakt lika även där - således blev det deras inbördes möte som avgjorde, och det hade Martin vunnit. Därmed tog Martin hem vinsten, rakt under näsan på både sin tränare Christer och pappa Johan. "Idag får du bära väskan själv", kommenterade pappa med glimten i ögat.

Michel Brinckmann, gruppens andra nykommling, samt Johan Härnvi som även deltog i denna äldre grupp imponerade stort. Båda lyckades de vinna två av sina matcher trots hårt motstånd.

Fullständiga resultatlistor

Fullständiga resultatlistor för Hossein Cup finns i menyn till höger.

Dagens DING

Följande fäktare gick idag upp i level:

• Hans Pettersson gick upp till level 4
  • Mio Johansson gick upp till level 3