Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


I2 IF Triathlon har under senhösten 2014 startat upp ungdomsverksamhet. Syftet med ungdomsverksamheten är att främja ungdomsidrottande samt få ett ökat intresse bland ungdomar att ägna sig åt triathlon.

Triathlon

Triathlon är en sport där man i en följd genomför tre grenar; simning, cykling och sist löpning. Man brukar även säga att sporten har en fjärde gren, nämligen växlingarna mellan de olika grenarna. På grund av att det är tre olika grenar får träningen ses som allsidig.


I2 IF Karlstad Triathlon

I2 IF grundades redan 1913 och är en av Karlstads äldsta klubbar och härstammar från den gamla regementestiden. Dock har alla kopplingar till militärmakten sedan dess brutits. Klubben har idag tre aktiva sektioner, varav en och idag den största är Triathlon. Triathlonsektionen har idag (oktober 2014) cirka 200 medlemmar med en växande trend.
Sektionen präglas av en familjär stämning och uppmuntrande träningsmiljö där alla kan få plats och möjligheter att utvecklas från sin nivå.

 

Ungdomssektionens sponsorer

Stora Enso            

 OKQ8 

Löfbergs Pinchos

Åldersindelning

Klubben kör med följande åldersindelning där varje grupp har lite olika fokus.

Detta är den preliminära åldersindelning vi kör på för tillfället. Då ungdomsverksamhet är nytt för triathlonsektionen så finns det ännu lite frågetecken för hur allt skall fungera i praktiken, så därför är vi ödmjuka inför att behöva justera vissa bitar i vårt upplägg i takt med att vår erfarenhet växer.

Har du ett barn som är yngre än 7 år (framförallt kanske om ett äldre syskon är med i verksamheten) så ta gärna och prata med oss så kanske det finns mäjlighet även för det yngre barnet att få vara delaktig.

 

Ledare / Ansvariga

Träningen kommer att bedrivas av glada och mer eller mindre erfarna triathleter. Alla våra ledare kan du läsa mer om här.
Huvudansvariga för ungdomsverksamheten är:
  • Veronica Nevrell - This is a mailto link -
  • Katja Bengtzing - This is a mailto link - 0705-535069

 

Välkomna till vår barn och ungdomsgrupp i Triathlon!  
Vårt mål för Triathlon barn/ungdomsgruppen A är:
 
"på ett kul sätt förbereda sig för att kunna genomföra vår barntriathlontävling Görslitet i augusti med delmål i I2loppet som går i april" 
 
I nuläget vänder vi oss till barn mellan 7-12 år, är det barn som vill börja som är yngre så är det ok om en förälder är med och ansvarar för sitt barn. 
 
Max 20 barn per grupp, detta för att hanteringen med cyklar och simning skall vara säker.
 
Vi kör varannan söndag i Våxnäshallen och varannan söndag i Sundsta badhus, tiden är oftast mellan kl.17 och 18.


Simträning
För att vara med på simträningen skall barnen vara "simkunnigt".
Den nordiska definitionen på simkunnig är:
"Att kunna falla i vattnet så att huvudet kommer under ytan, därefter ta sig upp till ytan och i en följd kunna simma 200 meter varav 50 meter på rygg". 
Vi har bestämt oss för att halvera simningen, så det barnet skall kunna hos oss är 100 meter och 25meter på rygg. 

För simträningen behöver varje barn/ungdom ett band för att kunna ta sig in på Sundstabadet. Ett sådant band kommer att tilldelas varje barn/ungdom och är därefter den aktives/förälders ansvar. Förlorat band ersätts med 100kr.

 

Övrig träning/aktiviteter

Utöver de mer regelbundna träningarna skall vi även försöka få till tillfällen med bland annat styrka och/eller leksam träning.
I tillägg till detta ser vi att det är viktigt att få till en sammanhållning och gruppkänsla så det kan bli aktuellt med aktivitetsträffar utanför "träningszonen". Vi får se vad som händer i planeringarna.
 

Kostnad

Träningen är öppen för alla barn och ungdomar och man kan prova på utan kostnad vid två tillfällen, därefter löser man medlemskap i klubben samt en terminsavgift på 100kr.

För medlemskap samt information om kostnad gå in här.


Anmälan

Är du eller dina barn intresserade av att vara med inom vår klubbs ungdomsverksamhet ber vi er att helst anmäla er via anmälningsformuläret ni hittar här.


Om detta ej är möjligt mejla in en intresseanmälan till This is a mailto link.

Vi ber er ange följande information i intresseanmälan:

  • Namn på barnet/ungdomen
  • Personnummer för barnet/ungdomen
  • Kontaktinformation (till förälder eller barn beroende på ålder)
  • Telefonnummer 
  • Mejladress 

Glöm ej att betala in medlemskapsavgift enligt  information här .

Om intresset för vår ungdomsverksamhet blir väldigt stor kan vi behöva begränsa oss till det antal ungdomar vi klarar ta hand om på ett bra och utvecklande sätt. Principen för detta blir först till kvarn.

Uppdaterad: 10 JAN 2017 11:12 Skribent: Henrik Hjalmarsson
E-post: This is a mailto link

I2 IF Triathlon
This is a mailto link

 

Sektionsledare
Joakim Nyqvist
073 - 810 62 24
This is a mailto link

 

Sponsorer:


 
Specialelektronik


Palmstiernas

STC Training Club


Löfbergs

Wermlandsdata

 

Pinchos 

 CM Coach

 

 

Skanslie AB 

Löp1 sport

Solsta cykel o sport

 

Postadress:
I 2 IF
Henrik Hjalmarsson, Klöverudsvägen 19
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info